Ecoviva – Ekologisk matkasse

, 2018-09-12
Snabbfakta Ecoviva
 • Ecoviva ekologisk matkasse eller Ecoviva ekologisk vegetarisk matkasse (lakto-ovo-vegetarisk)
 • Ekologisk laktosfri eller glutenfri matkasse.
 • Nyhet är Ekologisk, vegetarisk, glutenfri och laktosfri matkasse.
 • Hälsosam ekologisk mat.
 • Varje eller varannan vecka.
 • ca 53kr/portion
Leveransorter
Ecoviva:

Tjänsten

Ecoviva har 5 matkassealternativ att välja mellan det är matkassar som siktar på förstklassiga råvaror med goda recept. Det är inte bara maten som är ekologisk utan här sker även hemleveransen av mat på ekologiskt vis med biogasbil.

Innehåll

Maten hos Ecoviva är ekologisk vilket innebär att råvarorna är just ekologiska och kött och kyckling är svenska och kravmärkta samt att fisken är miljömärkt (för att främja fiskbestånden). Matkassen skall räcka till fyra middagar för fyra personer. Besök Ecoviva här.

Betalning

Betalning sker via autogiro eller med faktura. Du anordnar själv med autogiro hos din internetbank.

Leverans

Det kan vara bra att känna till att  leverans av matkasse sker i Stockholm, Uppsala och Göteborg. Man levererar maten i en biogasbil på utsatt tid och man kan välja om man vill ha leverans varje eller varannan vecka.

Uppsägning eller förändring i prenumerationen

Det är 9-10 dagar innan kommande leverans som gäller om du vill göra förändringar i din prenumeration eller helt avsluta prenumerationen. Du gör förändringen på “Mina Sidor” på Ecovivas hemsida.

Priser

Ecoviva ekologisk matkasse

 • 4 middagar för 4 personer 939 kr.

Ecoviva ekologisk vegetarisk matkasse

 • 4 middagar för 4 personer 839kr (Lakto-ovo-vegetarisk, innehåller mjölkprodukter och ägg.)

Ekologisk vegetarisk gluten -och  laktosfri matkasse

 • 4 middagar för 4 personer 849 kr.

Ekologisk gluten – och  laktosfri matkasse

 • 4 middagar för 4 personer 949 kr.

Ekologisk Barnvänlig kasse

 • 4 middagar för 4 personer 939 kr.

Kontakt

 • Ring Ecoviva på telefonnummer 08-41021002

Växeln är öppen vardagar på förmiddagen.

 • Maila till Kundtjänst genom att använda formuläret på hemsidan.

17 Kommentarer

 1. Åsa skriver:

  Jag tycker att Ecoviva har ett vinnande koncept – de levererar ekologiska råvaror och genomtänkta recept som är lätta och enkla att tillaga under stressade vardagskvällar och portionerna är balanserade för att ge dig det du behöver. Perfekt för småbarnsfamiljen!

 2. Tack för din kommentar Åsa! Det är spännande att få recensioner på matkassar med olika inriktning, då vi inte har möjlighet att testa alla. En helt ekologisk matkasse med genomtänkt och miljövänlig transport är något som vi på hittamatkassen.se uppmuntrar!

  Allt gott!

 3. Anna-Lotta rylander skriver:

  Hej undrar om man kan beställa ecoviva i göteborgsområdet?

  • Sofia skriver:

   Hej Anna-Lotta!
   Du kan beställa Ecoviva om du bor i Göteborgsområdet. Gå för säkerhetskull in på Ecovivas hemsida och testa med ditt postnummer för att vara säker på att de levererar till ditt område. Lycka till!
   Vänliga Hälsningar
   Sofia – Hittamatkassen.se

 4. Robert skriver:

  Jag blev lovad en gratis fruktkorg i första leveransen men den kom inte. Nu vill Ecoviva att jag beställer igen för att få min gratis fruktkorg. Gör man fel så får man rätta till det. Inget mer Ecoviva för mig.

  • Sofia skriver:

   Hej Robert!
   Du måste kontakta Ecoviva direkt, då vi tyvärr inte kan besvara den frågan. Vi hoppas verkligen att det löser sig med fruktkorgen.
   Vänliga Hälsningar
   Sofia – Hittamatkassen.se

 5. Lena Berglind skriver:

  Hej jag undrar om ni levererar till nynäshamns området är jätte intressrad av eran kasse postnr:14992 eller 149 30

  • Sofia skriver:

   Hej Lena! Använd gärna vår sökfunktion som finns till höger högst upp på sidan och pröva att skriva i Nynäshamn för att se om Ecoviva levererar hem till dig. Jag länkar även här till sökfunktionen.
   Allt gott,
   Vänliga Hälsningar
   Sofia

 6. Carl-Johan skriver:

  Nu har vi haft kassen i 6 veckor och det har varit väldigt bra. Väl tilltagna portioner och kul variation. betyget 9!
  Men… Kassen är inte vegetariskt då den innehåller ost med löpe. Det har varit några rätter med animaliskt ost, vilket är onödigt och gjort att vi fått slänga den osten och köpte egen (det har hänt en gång på tre veckor) så det är inte ofta.
  Vi kommer (tyvärr) ändå att avsluta vårt abonnemang i avvaktan på att någon kan leverera en riktig vegetarisk matkasse. Utmaningen för eccovia är att man försöker ha ekologiska produkter. Men är man vegetarian kan man ju inte äta kött hur ekologiska produkterna än är.

  Mvh
  Carl-Johan

  • Sofia skriver:

   Tack för din kommentar om EcoViva Carl-Johan! Flera av matkassarna håller på att bli bättre på att informera om deras Vegetariska matkassar innehåller animaliska produkter såsom ägg, ost och andra mjölkprodukter. Vi vill såklart också bli bättre på att uppdatera informationen om de olika matkassarna så det ska bli så enkelt som möjligt att finna den matkasse som passar en bäst. Tack för att du påminde oss om en uppdatering och hoppas att du ska finna en matkasse som uppfyller kriteriet för en helt vegetarisk kasse. jag tycker du ska upplysa EcoViva direkt om dina tankar och varför du väljer att avsluta din prenumeration. Jag kan tipsa dig om en matkasse som utlovar 100% vegetarisk mat – Gröna Kassen. Kolla gärna in den.
   Allt gott,
   Vänliga Hälsningar
   Sofia
   https://www.hittamatkassen.se

   • Jenna skriver:

    Tror ni missförstod klagomålet. Lakto-ovo-vegetariskt betyder att det innehåller ägg och mjölk, som är animaliska produkter men inte dödar djuret. Löpe kommer från komagar dvs själva djuret. Det är alltså inte vegetariskt utan motsvarande kött.

    • Sofia skriver:

     Hej Jenna,
     tror du syftar på klagomålet angående att Ecoviva inte är en helt vegetarisk kasse? Det står i beskrivningen att den är som du nämner ovo-lakto-vegetarisk, en benämning för att det finns ost, mjölk, ägg, dvs animaliska produkter. Du har helt rätt i att löpe kommer ifrån kalvmagen. Vi vill såklart vara tydlig med information om Ecovivas matkasse. Mvh Sofia https://www.hittamatkassen.se

 7. Marcus skriver:

  Ecoviva låter så himla intressant och jag har hört bra saker … men varför inte 5-dagars kasse?! :/ Varför skippar man fredagar? Det är ju fredagar det är som skönast att slippa tänka på mat, bara komma hem och njuta av att helgen börjat.

  För dom som vill “lyxa till det” på fredagar kan spara den sista dagens recept till lördag eller söndag. Med andra ord blir alla nöjda!

 8. Ulrika skriver:

  Det är inget fel på maten, men de hade glömt dra av rabatten man skulle få från rabattkoden. När man skickar e-mail svarar de inte och de svarar inte speciellt ofta i telefon under kontorstid heller. De är inte direkt tillmötesgående heller när man väl får tag på dem. Urusel service och håller inte vad de lovar, tyvärr. Kommer att pröva annan kasse.

 9. Liselott Möller skriver:

  Hej! Kommer ni att göra leveranser i Skåne?
  Trelleborg?

  • Sofia skriver:

   Hej Liselott,
   det jag hittar på Ecovivas hemsida om leveransorter är att de levererar i Malmö, du kan också testa på deras hemsida med ditt postnummer för att se om de levererar hem till dig.
   Vänliga Hälsningar
   Sofia

Kommentera eller Fråga

Sök matkasse

Sök matkasse

Använd vår sökfunktion och se efter vilka matkassar som levererar hem till din postort.
Sök här

Om Hittamatkassen.se

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Företag

trefyra5 Produktion AB
Org.nummer 556914-5013
Tredje Långgatan 13a
413 03 Göteborg
info@trefyra5.se
© 2011 - 2019 - HittaMatkassen.se