Vad innebär GI-metoden?

Senast uppdaterad: 2011-06-08
Den här artikeln är uppdaterad för mer 6 månader sedan, prisangivelser och information om innehåll i matkassar kan vara föråldrat.

GI-boxen strävar efter att skapa matlådor som ger lång mättnadskänsla, balanserat blodsocker och hög fettförbränning. Grunden för matlådorna är mycket protein och naturliga fetter det vill säga kyckling,kött och fisk. Kolhydraterna som ingår i rätterna har ett sk lågt GI och är till exempel rådinkel, quinoa, eller vildris. Man lägger stor vikt vid grönsaker.

GI står för glykemiskt index (GI) och är ett mätvärde för för hur olika livsmedel påverkar blodsockret. Ett intag av snabba kolhydrater gör att blodsockernivån stiger snabbt. Detta resulterar i att vårt sötsug ökar snabbare, därför att kroppen behöver producera mer insulin för att ta hand om sockret. Livsmedel med lågt GI värde gör att blodsockernivåerna blir jämnare och kroppen mår bättre. Ojämna blodsockernivåer skapar gärna humör-svängningar och sötsug. Ojämnt blodsocker belastar också insulinnivån på ett onödigt sätt. Ofta tar man till kaloririk mat för att jämna ut nivån och då skapas lätt en ond cirkel med onyttigt ätande och alla de konsekvenser som det kan skapa.

2 Kommentarer

 1. Katarina Carlsson skriver:

  Hej!
  Kan ni leverera till skarpö som ligger utanför Vaxholm?
  Om inte vart kan ni då leverera?

  Mvh
  Katarina Carlsson

  VA:F [1.9.16_1159]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.16_1159]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Simon på Hittamatkassen skriver:

   Hej Katarina

   Vi levererar inte själva matkassar utan jämför endast olika matkassars pris och inriktning. Kontakta matkassen du är intresserad av direkt så får du säkerligen ett tydligare svar.

   VN:F [1.9.16_1159]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   VN:F [1.9.16_1159]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentera eller Fråga