Sommarsvalkande limoncello- så här gör du

Senast uppdaterad: 2011-07-25
Den här artikeln är uppdaterad för mer 6 månader sedan, prisangivelser och information om innehåll i matkassar kan vara föråldrat.

Egentillverkad limoncello

Det godaste är att göra egen Limoncello. Härlig citronlikör som du här får ett  enkelt recept på.

I Italien dricker man gärna denna syrliga och friska likör efter maten. En digestif som smälter din måltid och skänker stor njutning i sommarhettan.

Limoncello recept

12 ekologiska citroner ( skalet och saften)
750 ml vodka
Sockerlag 3,3 dl socker, 1,7 dl vatten

Stor glasburk

Så här gör du en god Limoncello

Börja med att tvätta dina citroner noga.
Skala sedan av dem skalet med en potatisskalare för att inte få med något av det vita på skalet. Det vita gör limoncellon besk.
Pressa ur all citronjuice ur citronerna och häll den tillsammans med skalen i glasburken.
Rör i hop sockerlagen och häll i den i burken, tillsammans med det övriga.
Tillsätt en flaska vodka. Sätt in i kylen eller på annan sval plats.

Låt din limoncello dra i 4-5 dygn, rör om då och då. Smaka av och när drycken antagit en ljust gul färg och smakar bra, häll upp den på flaskor.

Njut av iskall limoncello i små likörglas

Limoncello kan med fördel förvaras i frysen och avnjutas som en iskall avrundning efter en god middag. Lycka till!

Kommentera eller Fråga