Recept på Mauros mussla med blomkålspuré och pancetta

Senast uppdaterad: 2011-07-26
Den här artikeln är uppdaterad för mer 6 månader sedan, prisangivelser och information om innehåll i matkassar kan vara föråldrat.

Pilgrimsmusslor med blomkålspuré och pancetta

 

När vi firade 6 år i våras så gjorde vi den här rätten, tanken var att vi skulle följa vår tradition och laga lika många rätter som år tillsammans. Det här var året då det falerade. Efter den tredje rätten Confite de Canarde så låg vi som valrossar i köket. Den var mäktig, men god! Men den här rätten med pilgrimsmussla och pancetta hann vi få i oss, och den är en höjdare.

Till Mauro Scoccos Mussla behöver du,

5 skivor pancetta (eller bacon)
(Ärtskott)
1 blomkålshuvud
1 klyfta vitlök (finhackad)
1 schallottenlök
3 dl grädde
1-2 msk vitvinsvinäger
salt, peppar

Färska pilgrimsmusslor
4-5 vitlöksklyftor
Smör

Så här gör du de vitlöksfrästa pilgrimsmusslorna med blomkålspuré och pancetta

Skär blomkålen i mindre bitar, lägg i den i en gryta tillsammans med hackad vitlök och schallottenlök och grädden i 30 min. Lyft sen upp blomkålen ur grytan och mixa med vitvinsvinäger och smör, salt och peppar. Späd ev med kokgrädden till önskad konsistens.

Pilgrimsmusslorna fräser du i het panna för att ge dem en fin yta, ställ sedan in dem i ugnen med finhackad vitlök och låt dem vara där max 10 min 150 grader.

Uppläggning och servering

Dekorera med pancettan och ärtskotten. Finnemang som förrätt. Vi rekommenderar ett Sauvignon Blanc till.

Kommentera eller Fråga