Möra revbensspjäll med god glaze på grillen

Senast uppdaterad: 2011-08-22
Den här artikeln är uppdaterad för mer 6 månader sedan, prisangivelser och information om innehåll i matkassar kan vara föråldrat.

Revbenspjäll med god glaze

 

För att få riktigt möra spjäll så förkokar man dom i ca 1,5 timme innan du lägger dem på grillen, eller vid regn i ugnen. Förkokningen är inget avancerat, de sköter sig själva då de puttrar i grytan.

Förkok av revbensspjäll.

Revbensspjäll (så mycket som du behöver) Du kan också förkoka och frysa in dem till något annat tillfälle.
1-2 msk Kalvfond
1 gul lök ( hackad)
2-3 morötter (hackade)
2-3 msk smör, (Börja med att lägga i smöret och löken)
Vatten, till sist häller du på med vatten så att det täcker spjällen.
Koka på svag, värme, det ska bara puttra försiktigt i grytan i ca 1,5 timme.

Buljongen som blir över efter kokandet kan du använda som grund i soppa tex.

Den goda glazen till revbensspjällen.

Beräknat för ca 4 personer.
1 dl terriyaki sås
½ dl soya
1 msk olivolja
1-2 msk riven färsk ingefära
Färsk timjan
1 färsk chili (finhackad)

Rör ihop och pensla revbensspjällen innan grillen eller ugnen.

Ät revbensspjällen som de är, med en god sallad, eller om du vill kan du ha en potatisgratäng eller potatissallad till. Vi drack en rioja till El Molino Crianza (2006) som kostar 75 kr på Systembolaget och har nummer 6044. Ett helt ok vin att ha koll på når du letar billigt vin eller öl på bordershop i lübeck eller Tyskland.

Kommentera eller Fråga