Gröna matkassar är hett

Senast uppdaterad: 2015-08-06
Den här artikeln är uppdaterad för mer 6 månader sedan, prisangivelser och information om innehåll i matkassar kan vara föråldrat.

linasvegetariskakasse

Vi ser att allt fler leverantörer av matkassar väljer att lägga till vegetariska alterntiv till matkasseutbudet. Något som vi på hittamatkassen.se uppmuntrar. Det är en stor möjlighet för dig och din familj att välja ett grönare alternativ under veckodagarna. Med vegetarisk matkasse så får du planerade middagar och vegetariska råvaror (många av matkassarna innehåller ägg,ost och mjölkprodukter ska tilläggas) för veckan. Du får bra och god mat men gör också en insats för miljön och framtiden. Senast med vego matkasse är Middagsfrid. Men Linas matkasse har också en grön kasse att erbjuda.

Vilka vegetariska matkassar finns?

Vi listar här olika vegetariska alternativ som finns som matkasse för hemleverans.

Linas Matkasse – Vegetariska Kassen. 3 middagar för 4 personer. Ordinarie pris 559 kr, prova på 299 kr. Middagar baserade på mycket grönsaker, bönor, sojaprodukter, nötter, ägg, mjölkprodukter och ost (vissa ostar innehåller löpe).

middagsfrid_veggokassenMiddagsfrid – VegoKassen. 3 middagar för 4 personer. Oridnarie pris 645 kr, om du provar idag får du en globalkniv på köpet. Klimatsmart val med minst 25% ekologiska varor. Kassen innehåller ägg och mejeri och är alltså lakto-ovo-vegetariansk.

ÅrstidernaVegetarisk Matkasse – Vegetariska rätter. Till 2 personer och 4 middagar 355 kr.

EcoViva – Ecoviva Vego. 4 middgar för 4 personer. 789 kr.

Gröna Kassen – 100% vegetarisk mat. Välj mellan 5-dagarskassen (895 kr) 4-dagarskassen (795 kr) 3-dagarskassen (695 kr).

Vilka leverantörer levererar hem till mig?

Genom att gå in på vår sök-sida så kan du enkelt fylla din hemort och klicka i att du vill ha vegetarisk kasse. Då får du flera olika förslag som du kan välja mellan. Tänk på att matkassetjänsten oftast är en prenumeration och att du då prenumererar på din matkasse, men flera leverantörer har även prova-på-erbjudanden. Undersök vad som gäller för den matkasse som du väljer.

Varför Vego-våg?

Senaste tiden har allt fler matkassar börjat marknadsföra miljö och hälsosamma alternativ, vi ser det som ett led i att konsumenter blir allt mer medvetna. Som konsument vill jag veta vad jag äter, var det kommer ifrån och hur det påverkar miljön. Den här medvetenheten ställer såklart högre krav på leverantörer vilket vi tycker är bra. Genom att erbjuda vegetariska alternativ så blir det kanske också enklare för många familjer att närma sig en vegetarisk kost, då middagarna är färdigplanerade. Du behöver inte stå och leta nya recept och ta massa extra tid och kraft till att börja äta vegetariskt. Det är nu enklare och smidigare än någonsin att välja klimatsmart och hälsosamt. Vi tror att vego-trenden är här för att stanna.

Känner du till fler vegetariska matkassar? Tipsa oss gärna!

Läs mer

 

 

Kommentera eller Fråga